Mikroelementi
Korpa
0 stavki
 
Najnoviji
 

Mikroelementi

Mikroelementi
Klikni za povećanje
Cena :
100,00RSD
Raspoloživost: Na lageru
Kod: XMI
Prosečna ocena 5 od 5 zvezdica!

Količina: U korpu

 

Neophodni za rast biljaka. Pored hranljivih materija iz podloge, vodene biljke usvajaju ove elemente i preko vodene kolone. Da bi na što lakši način zadovoljili ove uslove razvijen je PPS-pro sistem doziranja ovih hranljivih materija, tako što se svakodnevno unose neophodne koncentracije ovih elemenata u vodu.

Da bi sprečili pojavu algi, prihranu kroz vodenu kolonu započinjemo tek kada se biljke dovoljno razrastu ili tek kada pokažu nedostatke nekog od elemenata (vidi sliku u prilogu).

Doziranje mikroelemenata za srednje ubiljene akvarijume: Sadržaj kesice se rastvori u jedan litar vode i ovaj rastvor se dozira svakodnevno 1ml na 10lit akvarijumske vode. Doziranje je potrebno korigovati u skladu sa ubiljenošću akvarijuma.

Sadržaj dobivenog koncentrovanog rastvora: Fe: 700ppm, Zn: 100ppm, Mn: 170ppm, B: 115ppm, Cu: 13ppm, Mo: 5ppm, svi mikroelementi su u helatnom obliku.

Rastvori makro i mikroelemenata se drže u posebnim bocama i ne smeju se mešati. Istovremeno doziranje u akvarijum je dozvoljeno.

Rok trajanja rastvora je godinu dana pod uslovom da se rastvor drzi na tamnom i hladnom mestu.

Promenu vode od 40% raditi na svakih 20 dana kako bi se povremeno resetovali parametri vode.

Napišite recenziju
Vaše ime


Vaša recenzija Napomena: HTML nije preveden!

Ocena Loše         
Mikroelementi
Klikni za povećanje